فیلتر




ارتقا حافظه رم کامپیوتر و حافظه رم کامپیوتر دست دوم

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448
حافظه رم کامپیوتر DDR3 ظرفیت 2 گیگابایت
بررسی رم لپ تاپ DDR3 - ظرفیت 2 گیگابایت -
حافظه رم کامپیوتر DDR3 ظرفیت 4 گیگابایت
بررسی ، قیمت و خرید حافظه رم کامپیوتر DDR3 - ظرفیت 4 گیگابایت

حافظه رم کامپیوتر یکی از قطعات تعیین کننده در سرعت پردازش کامپیوتر است . ظرفیت و ویژگی های حافظه رم به کار رفته در کامپیوتر منجر به ایجاد تغییرات قابل توجهی در روال انجام کارهای شما خواهد شد ؛ بخشی از توانایی کامپیوتر که مرتبط با تعداد برنامه های در حال اجرا یا تعداد فریم های نمایش داده شده در فیلم ها یا بازی هاست ، متاثر از ظرفیت حافظه رم کامپیوتر می باشد .
برای مشخص کردن ویژگی های کلی حافظه رم موردنیاز با توجه به ویژگی های مادربورد ، کافیست با سرچ کردن در اینترنت یا مطالعه دفترچه راهنمای کیس کامپیوتری ، به اطلاعات مورد نیاز خود دست یابید . اگر قصد دارید سیستم کامپیوتری جدیدی را جمع آوری نمایید یا صرفا قصد ارتقا و بهبود کارکرد سیستم فعلی خود را دارید و در رابطه با رم مناسب کار خود گیج شده اید و نیاز به راهنمای خرید رم کامپیوتر دارید ، در ادامه با ما همراه باشید .

  
اسلات رم

  

اسلات رم ، جایگاهی است که که ماژول های رم درون آن قرار می گیرند . بسته به مدل مادربورد ، کیس های کامپیوتری از حداقل دو ماژول رم برخوردارند تا در صورت نیاز کاربر ، بتوان ظرفیت آنها را افزایش داده تا روال کارها با سرعت بیشتری پیش برود .

  
کارکرد چندکاناله

  

یکی از مواردی که در خرید رم کامپیوتر باید به آن توجه نمود ویژگی چندکاناله یا تک کاناله بودن اسلات های رم روی مادربورد است . رمی که روی اسلات مادربورد قرار می گیرد ، از طریق شاهراه های اطلاعات ( یا اصطلاحا bus ) که روی مادربورد قرار دارد با پردازنده و سایر بخش های پردازشی در ارتباط است . در برخی مادربوردها امکان برقراری ارتباط از طریق بیش از یک کانال ارتباطی وجود دارد ؛ این بدان معناست که دیتا به جای جاری شدن در یک مسیر ، از دو مسیر قابلیت انتقال به مقاصد پردازشی را دارد . البته وجود این ویژگی ، بستگی به مادربورد کیس کامپیوتری دارد . معمولا مادربوردهایی که از این ویژگی برخوردارند ، اسلات های رم دو رنگ ، سه رنگ یا چهاررنگ دارند ، زیرا کیس های کامپیوتری می توانند از حافظه رم های دو کاناله ، سه کاناله و یا چهار کاناله بهره ببرند . اسلات هایی که حافظه رم کامپیوتری متصل به آنها ، موازی با هم دیتای مربوط به یک برنامه را منتقل می کنند ، یک رنگ هستند . اما نکته خرید رم در این باب چیست ؟! کاربران می توانند از این ویژگی کارا استفاده کنند تا با افزایش پهنای باند اطلاعات ، سرعت پردازش های آنها نیز افزایش یابد ؛ بنابراین اگر قصد جای گذاری رم ها را به صورت موازی دارید ، حتما آنها را در اسلات های هم رنگ یا هم کانال قرار دهید ، در غیر این صورت ، حافظه های رم به صورت عادی و تک کانال به کار خود ادامه خواهند داد . ویژگی چندکاناله ، از رم های فرمت DDR2 وارد دنیای فناوری شدند .

  
فرمت های حافظه رم

  

  
احتمالا در بررسی حافظه های رم کامپیوتر به اصطلاحاتی همچون DDR3 ، DDR4 و ... برخورد کرده اید ، اگر تا امروز با مفهوم این اصطلاحات آشنایی نداشته اید ، در ادامه با ما همراه باشید .
در علوم کامپیوتر و الکترونیک ، نمودارهای سینوسی ، جریان کار را نشان می دهند و در نقاط خاصی مانند مینییمم و ماکزیمم نمودار ، عملیات انجام می گردند . نقطه A ماکسیمم تابع و نقطه B مینیمم تابع است. در ادامه به ارتباط این نمودار به بحث رم خواهیم پرداخت .


SDR یا نرخ داده تک ، یکی از فرمت های قدیمی در ساختار حافظه های رم ها است که در کامپیوترهای قدیمی تر از سال 2002 استفاده می شد . DDR یا نرخ داده دو برابری ، از سال 2002 کم کم وارد بازار شد و به سرعت جای رم های SDR را گرفت . تفاوت عمده این دو نوع رم به نوع عملیاتی آنها مرتبط با شکل بالا برمی گردد . SDR ها صرفا در نقاط ماکسیمم یا مینیمم به کار می پردازند ، در حالی که رم های DDR ، هم در نقاط ماکسیمم و هم در نقاط مینیمم قادر به کار و انتقال دیتا هستند . بنابراین نرخ انتقال دیتا در DDR ، دو برابر SDR است .
پس از رم های DDR اولیه ، نسل های جدیدتر که با با نام های DDR3 ، DDR2 و DDR4 شناخته می شوند ، ارائه شدند که از سرعت بالاتری در پردازش دستورات برخوردارند . با ارائه هر نسل جدید از رم های DDR ، پهنای باند انتقال دیتا افزایش یافته است . سازندگان کامپیوترها در سالهای اخیر بیشتر از رم های DDR3 و DDR4 در چیدمان سخت فزاری خود استفاده کرده اند که علاوه بر پهنای باند ارتقاء یافته ، موجب کاهش مصرف انرژی سیستم نیز شده است .

  

  
توصیه های سریع

  
1 - سرعت حافظه رم در مقایسه با پردازنده ها محدود است . بنابراین اگر مادربورد کامپیوتر شما قادر به پشتیبانی از سرعت 2666 مگاهرتز در ثانیه باشد ، نباید اقدام به خرید رمی با سرعت 3600 مگاهرتز در ثانیه کنید ؛ زیرا با این کار قادر به دستیابی به سرعت پردازش بالاتر نخواهید بود . برای تشخیص سرعت قابل پشتیبانی توسط کامپیوتر خود کافیست به مطالعه ویژگی های مادربورد بپردازید .
2 - اگر از کامپیوتر خود برای اجرای بازی ها و برنامه های گرافیکی سبک استفاده می کنید و کیس کامپیوترتان فاقد کارت گرافیک اختصاصی است ، با ارتقاء سرعت و ظرفیت حافظه رم کامپیوتر تجربه بهتری را پیش رو خواهید داشت . همچنین با خرید رم کامپیوتر دست دوم می توانید با هزینه کمتر ، به سرعت بالاتر دست یابید . اما اگر قصد فعالیت حرفه ای در زمینه های گرافیکی و گیمینگ داشته باشید ، قطعا نصب کارت گرافیک اختصاصی ناجی سیستم شما خواهد بود .
3 - نیازی نیست که حافظه رم هر کیس کامپیوتری را ارتقاء داد ؛ صرفا به ارتقا رم کامپیوتری بپردازید که منابع آن برای کارهای تخصصی کافی نباشد ، وگرنه ارتقاء رم کامپیوترهایی با مصارف خانگی و اداری موجب تغییر چندانی در عملکرد کلی سیستم نخواهد شد . نرم افزارهای عمومی که بار پردازشی زیادی را بر دوش رم می گذارند ، زیاد نیستند ؛ اما در زمینه های تخصصی تر مانند تولید محتوای دیجیتال ، برنامه نویسی و ... که حافظه رم به میزان زیادی مصرف می گردد ، قطعا ارتقا رم کامپیوتر موجب بهبود کلی سیستم می شود .

  
یک توصیه کلی در رابطه با ظرفیت رم

  
ظرفیت رم مناسب سیستم های اداری و خانگی بسته به میزان و نوع استفاده می تواند ظرفیتی بین چهار الی هشت گیگابایت داشته باشد . سیستم های تخصصی تر که نیاز به فضای کافی برای اجرای برنامه های مختلف دارند ، با حداقل رم هشت گیگابایت قادر به اجرای برنامه ها خواهند بود اما بهتر است برای بهبود شرایط کاری ، به ارتقا رم کامپیوتر بپردازید .
فروشگاه اینترنتی استوکالا در کنار ارائه کامپیوترهای استوک ، به ارائه قطعات اصلی کامپیوتری نیز می پردازد تا کاربران گرامی بتوانند بی نیاز از مراجعه به سایر فروشگاه ها ، تمام کالاهای کامپیوتری مورد نیاز خود را بدون معطلی تهیه نمایند .