قطعات آکبند و استوک لپ تاپ
لپ تاپ ها ، همراهان جدانشدنی انسان ها در عصر فناوری هستند . از آنجایی که این دستگاه ها برخلاف کیس ها از قابلیت جابه جایی برخوردارند ، بسیاری از کاربران حرفه ای علاوه بر کیس های خود ، به دنبال خرید لپ تاپی متناسب با قدرت پردازشی کامپیوتر اصلی خود هستند تا بتوانند فارغ از مکان و زمان ، به انجام پروژه های خود بپردازند . با گذر زمان و استفاده مداوم از این دستگاه ها ، علاوه بر افزایش استهلاک آنها ، نیاز به استفاده از سخت افزار قوی تر به وجود می آید ؛ بنابراین به مثابه یک هیزم شکن که بعد از مدتی شروع به تیز کردن تبر خود می کند ، کاربران لپ تاپ ها نیز می بایست پس از مدتی به فکر رسیدگی به وضعیت سلامت این دستگاه ها باشند تا از نظر سخت افزاری ، کارایی خود را از دست ندهند . لازم به ذکر است که جهت ارتقا قطعات و بهبود کارکرد پیشنهاد می شود که پیش از هرگونه اقدام شخصی ، دستگاه خود را به متخصصین این حوزه بسپارید تا بتوانند لپ تاپ شما را به بهترین شرایط ارتقا دهند .
افزایش سرعت پردازشی با ارتقا سخت افزار لپ تاپ
شاید آشناترین نوع ارتقا لپ تاپ که به گوش کاربران رسیده است ، مربوط به افزایش ظرفیت رم باشد ؛ رم هایی از برندهای معتبر Samsung ، Hynix ، Elpida ، Kingston ، Micron ، HP ، Lenovo و Transcend قطعا موجب بهبود کارکرد لپ تاپ شما خواهند شد . برخلاف کیس های کامپیوتری ، لپ تاپ ها از فضای کمتری جهت استفاده از قطعات مختلف بهره مندند ، بنابراین برای هرگونه ارتقاء سخت افزاری در لپ تاپ ها باید توجه داشته باشید که قطعات از ساختار ظریف تری برخوردارند . پس از مشخص کردن میزان ظرفیت مورد نیاز ، کافیست از تعداد اسلات های رم روی مادربورد لپ تاپ جهت پشتیبانی از ظرفیت مورد نظر اطمینان حاصل نمایید و پس از مشخص شدن نوع رم لپ تاپی DDR2 ، DDR3 ، DDR4 و ... اقدام به خرید رم نمایید . هم رم کیس و هم رم لپ تاپ از فناوری DRAM در ساختار خود بهره می برند و پین های آنها از نوع DIMM است ؛ یعنی برخلاف رم های قدیمی که از ساختار SIMM برخوردار بودند و قطعات طلایی رنگ روی یک طرف رم قرار می گرفتند ، در رم با ساختار DIMM ، پین های طلایی روی دو طرف این قطعه قرار دارند که موجب می شود سرعت انتقال اطلاعات به شدت افزایش یابد . بزرگ ترین تفاوت رم های لپ تاپی و کیس در طول آنهاست وگرنه از نظر کارکردی تفاوتی ندارند .
مورد بعدی در ارتقا سخت افزار لپ تاپ و افزایش سرعت و کیفیت اجرای برنامه ها ، استفاده از حافظه های پرسرعت SSD به جای حافظه های پرظرفیت HDD است . بر خلاف کیس ها که در آنها ظرفیت ارتقا به میزان زیادی بالاست ، در این مورد نیز لپ تاپ ها با محدودیت فضا روبرو هستند ؛ اما این به آن معنا نیست که ارتقا ظرفیت ذخیره سازی حافظه با محدودیتی همراه باشد . بنابراین می توانید با هزینه مناسب و تشخیص دقیق ظرفیت ارتقا ، به اهداف کاری و پردازشی خود دست یابید .
شاید بزرگ ترین چالش لپ تاپ ها ، در ارتقا بخش پردازشی باشد . خصوصا لپ تاپ هایی که از پردازنده اینتل با مدل xxxx-U استفاده می کنند ، امکان تغییر پردازنده را ندارند ؛ اما لپ تاپ هایی که از پردازنده های تخصصی تر استفاده می کنند ، بسته به ظرفیت مادربورد ، ممکن است قابلیت جابه جایی با پردازنده های سطح بالاتر را نیز داشته باشند . با ارتقا پردازنده ، سرعت اجرایی سیستم نیز افزایش خواهد یافت ، اما در نظر داشته باشید که انتخاب رم و SSD متناسب با این قدرت پردازشی جدید ، از ایجاد مشکلات گلوگاهی جلوگیری می نماید .
پردازنده گرافیکی نیز از شرایطی مشابه پردازنده اصلی برخوردار است . بسیاری از لپ تاپ ها ، از پردازنده گرافیکی مجتمع با پردازنده اصلی یا اصطلاحا آن–بورد استفاده می کنند . پردازنده های آن–بورد قادر به اجرای برنامه های سبک ویرایش تصاویر و بازی های با سطح گرافیکی معمولی هستند ، اما اگر نیاز به اجرای برنامه های تخصصی گرافیکی داشته باشید یا به دنبال لپ تاپی برای گیمینگ (بازی) باشید ، قطعا باید از لپ تاپی با کارت گرافیک اختصاصی استفاده نمایید . لپ تاپ های ورک استیشن و گیمینگ ، قادر به هماهنگی با این تغییرات سخت افزاری هستند ، اما لپ تاپ های تجاری و صنعتی که کاربری غیرگرافیکی دارند ، توانایی ارتقا به چنین قطعه گرافیکی گران قیمتی را ندارند .
پورت های کاربردی
تخصصی ترین پورت لپ تاپ های استوک اروپایی و امریکایی را شاید بتوان پورت Dock دانست . این پورت به کاربران کمک می کند که در محل کار یا منزل ، به جای استفاده از پورت های مختلف برای اتصال به دستگاه های خروجی متفاوت ، از یک ایستگاه مرکزی به نام Docking Station استفاده کنند . با استفاده از این پورت ، کاربران بدون خرید و حمل کابل های مختلف می توانند به انواع دستگاه های جانبی متصل شوند . امکان نصب این پورت بستگی به مادربورد لپ تاپ مورد استفاده دارد و نمی توان به طور کلی حکمی برای آن صادر کرد ؛ اما می توان اشاره کرد لپ تاپ های تجاری و ورک استیشن دارای این پورت کاربردی هستند .
ماژول سیم کارت نیز از مواردی است که بیشتر در لپ تاپ های تجاری دیده می شود . این ماژول کاربردی به کاربران کمک می کند تا در صورت نیاز به اتصال به اینترنت ، به جای وای فای یا اتصال کابلی ، از سیم کارت متصل به شبکه اینترنت استفاده نمایند . البته برخی ترجیح می دهند از سرویس هات اسپات گوشی تلفن همراه خود استفاده کنند که با توجه به از دست رفتن شارژ باتری آن ، برای استفاده طولانی مدت شاید فکر مناسبی نباشد . با خرید و نصب این ماژول به راحتی به اینترنت متصل شوید و نگران تمام شدن باتری گوشی خود نیز نباشید .
باتری و شارژر
باتری و شارژر مهم ترین اجزای کاری لپ تاپ ها هستند . بدون این دو ، هیچ کاری با لپ تاپ ها قابلیت اجرایی ندارد . می توان با تهیه شارژر و باتری از هر فروشگاهی ، به استفاده از لپ تاپ پرداخت ؛ اما در نظر داشته باشید ، همانند گوشی های تلفن همراه که کالای لوکس این روزها محسوب می شوند ، استفاده از قطعات غیراصل لپ تاپ نیز ممکن است موجب بروز مشکلاتی همچون سوختگی بورد اصلی و مواردی از این دست گردد . بنابراین جهت حفظ سرمایه و عمر کاری این دستگاه ها ، کافیست با خرید از فروشگاه های معتبر وارد کننده قطعات با اصالت به این مهم دست یابید .