قطعات آکبند و استوک کامپیوتر
اغلب کاربران هنوز هم وقتی صحبت از کامپیوتر می شود ، کیس های کامپیوتری را به یاد می آورند . کیس ها ، کامپیوترهایی هستند که در سایزهای مختلف برای انواع کاربری ها تولید می شوند . شاید برای شما این سوال پیش بیاید که با وجود لپ تاپ ها که از ویژگی قابل حمل بودن برخوردارند ، چه لزومی به ادامه تولید کیس ها وجود دارد ؟! کیس ها به دلیل فضای بیشتر ، قابلیت ارتقاء بالاتری نیز نسبت به لپ تاپ ها دارند و به همین دلیل بیشتر مناسب اهداف کاری هستند . در میان اندازه های مختلف کیس ها ، برای ارتقا سیستم کامپیوتر ، به دلیل ساختار بسیار ظریف کیس های اولترا اسلیم ، می بایست از قطعات لپ تاپی در ساختار آنها استفاده نمود ؛ اما در کیس های تاور و مینی ، به دلیل وجود فضای بیشتر ، از قطعاتی با اندازه مناسب کیس استفاده می گردد .
ارتقاء قدرت پردازشی سیستم کامپیوتری
کیس ها علاوه بر سایز بندی های مختلف ، از نظر کاربردی نیز در چند دسته گروه بندی می شوند . کامپیوترهایی همچون کیس های ورک استیشن ، قدرت پردازشی بالایی را در بین تمام کیس ها دارند . این کیس ها که لزوما برای کاربردهای تخصصی طراحی ، صدابرداری ، تدوین فیلم ، تصویربرداری پزشکی و ... مورد استفاده قرار می گیرند ، از بیشترین قابلیت ارتقا سیستم در میان کیس های کامپیوتری برخوردار هستند ؛ اما نباید این نکته را از یاد برد که پیش از ارتقا سیستم باید حتما از توانایی مادربورد اطمینان حاصل نمایید .
تقریبا تمام کیس های کامپیوتری به جز مواردی از کیس های اولترا اسلیم ، از قابلیت ارتقا پردازنده اصلی و گرافیکی پشتیبانی می کنند . پردازنده اصلی که بار اجرایی سیستم را به دوش می کشد ، یکی از مهم ترین نقش ها را در زمینه سرعت پردازش ایفا می کند . در کیس ها ی سایز مینی و تاور ، پردازنده ها قابل جایگزینی هستند . شاید مهم ترین مسئله در رابطه با سازگاری آن با مادر بورد به یکی بودن تعداد پین های این دو با هم بازگردد . بنابراین حتما پیش از اقدام به خرید این قطعه پردازشی مهم ، از سازگاری سخت افزاری و نسل آن با مادربورد سیستم خود اطمینان حاصل نمایید .
بسیاری از پردازنده های مطرح در دنیای فناوری از پردازنده گرافیکی مجتمع نیز بهره می برند ، اما ممکن است در مواردی پردازنده ها صرفا جهت پردازش های محاسباتی طراحی شده باشند یا حتی در صورت وجود پردازنده گرافیکی مجتمع ، خود کاربر برای اهدافی از قبیل گیمینگ (بازی) ، طراحی انیمیشن و ... نیاز به ارتقا قدرت گرافیکی سیستم خود داشته باشد . در هر دو حالت به خرید یک کارت گرافیک اختصاصی با قدرت پردازشی مناسب و ارتقا سیستم کامپیوتری ، نیاز خواهید داشت . کارت گرافیک های مناسب برای استفاده در کیس های کامپیوتری ، در دو سایز پنل کوتاه و پنل بلند عرضه می شوند . کارت گرافیک های پنل کوتاه ، مناسب کیس های مینی و کارت گرافیک های پنل بلند مناسب کیس های تاور هستند . کیس های اولترامینی نیز در این رابطه با پیروی از روال فشرده سازی سخت افزاری ، امکان ارتقا کیس کامپیوتری را ندارند .
ارتقاء ظرفیت حافظه موقت و حافظه اصلی
بخشی از سرعت اجرایی کامپیوترها به ظرفیت رم و هارد آن وابسته است ؛ اما باید در نظر داشت که ارتقاء حافظه های رم و هارد نیز بستگی به ظرفیت مادربورد دارد . در ارتقاء رم ، باید تعداد اسلات های خالی روی مادربورد را بررسی نمود تا مشخص شود میزان ظرفیت کامپیوترها جهت ارتقاء چه میزان است . اگر صرفا جهت کاربری اداری از کامپیوتر خود استفاده می نمایید ، رم 4 گیگابایتی پاسخگوی نیازهای شما خواهد بود . در زمینه کاربردهای حرفه ای تر که کامپیوترها ، توانمندتر از سیستم های ساده اداری هستند ، برای پردازش دستورات به صورت کارآمد ، نیاز به فضای بیشتری وجود خواهد داشت ؛ بنابراین ظرفیت رم استفاده شده در این کیس ها می تواند مقداری میان 8 الی 64 گیگابایت داشته باشد . البته در ارتقا رم باید به این نکته توجه داشت که صرفا ارتقا آن موجب افزایش سرعت اجرایی سیستم نمی گردد و باید به ارتقا پردازنده ها و حافظه اصلی نیز توجه نمود تا سیستم دچار اشکالاتی از قبیل کم آوردن منابع و مشکلات گلوگاهی نگردد .
حافظه اصلی سیستم های کامپیوتری که اطلاعات در آن ذخیره می گردد ، موجب دسترسی سریع به دیتای مورد نیاز کاربران می شود . همان طور که می دانید ، در ساختار کامپیوترها دو نوع حافظه اصلی قابل استفاده است ؛ حافظه پرظرفیت HDD و حافظه پرسرعت SSD . مادر بوردهای اغلب کیس های کامپیوتری ( به استثنای کیس های اولترا اسلیم ) توانایی استفاده همزمان از هر دو نوع حافظه را دارند . حافظه پرسرعت SSD به دلیل استفاده از روش های الکترونیکی ، سرعت بالاتر ، عمر مفید بیشتر و خطای محاسباتی کمتری دارد . در مقابل حافظه پرظرفیت HDD ، به دلیل استفاده از روش های مکانیکی در ثبت داده ها ، سرعت و عمر مفید پایین تری دارد . برای کیس های کامپیوتری مورد استفاده در ادارات و منازل ، حافظه های HDD پاسخگوی نیاز کاربران می باشد ، اما در مورد کاربران حرفه ای تر مانند برنامه نویسان ، گیمرها ، طراحان و ... استفاده از حافظه پرسرعت SSD موجب تغییر اساسی در کارکرد سیستم و نتایج کار خواهد شد .
البته در کیس های کامپیوتری قطعات مهم دیگر نیز وجود دارند . مادر بورد و پاور که در واقع اساسی ترین مهره های کاربردی در کیس ها هستند نیز در صورت بروز مشکل قابل تعویض می باشند . یک ویژگی بسیار مهم که در معدود کیس های کامپیوتری قابل مشاهده است ، وجود ماژول wi-fi روی مادربورد است . اما از آنجایی که کیس هایی با این ویژگی به سختی یافت می شوند ، جهت حل این مشکل باندل های دارای ماژول wi-fi تولید شده اند تا کاربران با اتصال آنها به پورت USB به راحتی به اینترنت پرسرعت بی سیم متصل گردند .
فروشگاه استوکالا به ارائه کیس های کامپیوتری استوک با پیکربندی اصلی می پردازد . کامپیوترهای استوک که از قطعات پردازشی و حافظه ای با اصالت استفاده می کنند ، علاوه بر کارکرد مناسب ، از عمر مفید بیشتری نیز برخوردارند . همچنین در صورت وجود مشکلات سخت افزاری ، استوکالا به تعویض قطعات معیوب با قطعات سالم و اصلی خواهد پرداخت .