کیس کامپیوتر استوک
کیس کامپیوتری استوک به محفظه ای مکعبی اطلاق می گردد که مادربورد ، قطعات پردازشی ، حافظه ، فن ، پاور و درایو نوری را درون خود حفظ کرده است . کیس های کامپیوتری دست دوم برندهای معروف مانند HP ، Dell و lenovo معمولا از جنس فلزات مقاوم و ضد زنگ تهیه می شوند ، زیرا با توجه به ماهیت استفاده از آنها ، باید به صورت طولانی مدت و تحت شرایط مختلف قابلیت حفاظت از قطعات اصلی را داشته باشند . کیس های استوک معمولا به رنگهای خنثی مانند مشکی ، خاکستری و نقره ای تولید می شوند ، اما در مواردی مانند کیس های گیمینگ ، استفاده از رنگ های زنده تر را نیز شاهد هستیم .
در قسمت روبرویی کیس های کامپیوتری استوک ، دکمه پاور ، دکمه باز / بسته کردن درایو نوری ، برخی پورت های پرکاربرد مانند پورت USB و پورت هدفون / میکروفون قرار دارد . در قسمت پشتی کیس های دست دوم نیز کل پورت هایی که کاربران برای اتصال دستگاه های ورودی / خروجی یا انتقال اطلاعات نیاز دارند ، جای گرفته اند .
خرید کیس های کامپیوتری دست دوم ، در مواردی بهینه تر از خرید لپ تاپ است . مثلا در مواردی که نیاز به ارتقاء برخی قطعات مانند نسل پردازنده ، کارت گرافیک و ... داشته باشید ، گزینه های بیشتری را پیش رو خواهید داشت ، بنابراین با خرید یک کیس استوک وارداتی ، می توانید در مدت زمان طولانی تری از کامپیوتر خود بهره ببرید .
سایزبندی کیس های استوک
بیشتر کاربران با کیس های حجیم و فضاگیر سایز تاور آشنایی دارند . اما جالب است بدانید کیس های کامپیوتری استوک در سایزهای مختلف برای موقعیت های متفاوت ارائه می شوند .
کیس های دست دوم سایز تاور همانطور که از نامشان پیداست ، به کیس های بزرگ با قابلیت جا به جایی پایین گفته می شود که با توجه به مادربورد متناسب با سایز آنها ، معمولا دارای تعداد قابل توجه ای پورت USB ، دو الی سه نوع پورت خروجی تصویر مانند HDMI ، VGA و DisplayPort می باشند . همچنین پورت LAN نیز جهت اتصال به شبکه های داخلی روی این کیس های کامپیوتری موجود می باشد . این کیس ها معمولا فضای کافی برای نصب درایو نوری داخلی دارند ، اما در صورتی که نیاز به استفاده از حافظه های نوری CD / DVD ندارید ، می توانید از این فضا برای نصب پورت های USB بیشتر (در صورت پشتیبانی مادربورد) یا ایجاد کشو برای نگهداری کابل ها ارتباطی استفاده کنید . معمولا کیس های استوک سایز تاور قابلیت ارتقاء پردازنده اصلی ، گرافیکی و ظرفیت حافظه اصلی و رم را نیز دارند . حتی در صورت نیاز می توان هم از حافظه پرسرعت SSD و هم از حافظه پرظرفیت HDD بهره برد تا در کنار فضای ذخیره سازی بالا ، سرعت بارگذاری فایل های حجیم نیز فراهم گردد .
کیس های دست دوم سایز مینی که با دو سایز SFF و DT معرفی می شوند ، از نظر حجم فضای اشغالی ، تقریبا نصف کیس های سایز تاور جا می گیرند . یکی از امتیازات این کیس های استوک ، امکان استفاده از آنها هم به صورت افقی و هم به صورت عمودی است و با توجه به اینکه مقاومت بدنه این کیس ها معمولا بسیار بالاست ، می توان مانیتورهای سبک و نیمه سنگین را روی آنها قرار داد . ضمنا در مواردی امکان ارتقاء قطعاتی مانند کارت گرافیک وجود دارد . این کیس های کامپیوتری استوک معمولا دارای فضای مناسب برای جایگذاری درایو نوری داخلی هستند . از نظر تنوع درگاه های ارتباطی نیز کیس های مینی مانند کیس های تاور از تعداد پورت کافی برخوردار هستند . این کیس ها از محیط کار تا استفاده خانگی ، دانشجویی و تحقیقاتی قابل به کارگیری هستند .
کیس های دست دوم سایز اولترا مینی را با سایزهای USFF و USDT می شناسند . از بعد نظری ، طول این کامپیوترهای استوک اندکی بزرگتر از یک خودکار می باشد . مادر بورد ، قطعات پردازشی ، رم و هارد این کیس ها معمولا از قطعاتی است که در اولترابوک ها به کار رفته است . ضمنا این کیس ها فاقد درایو نوری داخلی می باشند و برای استفاده از حافظه های نوری کافیست یک درایو نوری خارجی تهیه کرده و از طریق پورت USB آن را به سیستم خود متصل نمایید . این کیس های مینیاتوری ، قابلیت ارتقاء قطعات پردازشی را ندارند و بیشتر مناسب شرایط کاری اداری ، خانگی ، فروشگاهی و ... می باشند .
کارکرد کیس های کامپیوتری استوک
کیس های کامپیوتری استوک از نظر کارکردی به سه دسته اصلی کیس های دسکتاپ با قابلیت ارتقاء ، کیس گیمینگ و کیس های ورک استیشن تقسیم می شوند . کیس های دسته اول معمولا از مادربوردهای میان رده ، پردازنده هایی از شرکت AMD یا intel و کارت گرافیک یکپارچه با پردازنده بهره می برند ؛ اما همانطور که بالاتر نیز اشاره شد ، برخی مادربوردها دارای توانایی ارائه امکانات بالاتری به کاربران هستند . بنابراین با ارتقاء پردازنده ، کارت گرافیک و رم این کیس ها ، می توان به دستگاهی با قدرت پردازشی بسیار بالاتر دست یافت . این کیس های دست دوم مناسب کار اداری ، خانگی ، دانش آموزی ، دانشجویی ، تولید محتوای دیجیتال خواهند بود .
کیس های گیمینگ با بهره مندی از جدیدترین نسل پردازنده های intel و AMD ، رم با ظرفیت بالا و حافظه پرسرعت SSD تجربه ای ماندگار را برای کاربران گیمر فراهم می نمایند . این کیس ها به دلیل میزان پردازش بالا در واحد زمان ، از سیستم های خنک کننده پیشرفته تری نسبت به فن های مرسوم نیز استفاده می کنند ؛ اما فن های خنک کننده همچنان به قوت خود باقی اند و اتفاقا بخشی از جذابیت ظاهری این کیس ها به استفاده از نورهای رنگارنگ در ساختار آنهاست .
کیس های حرفه ای ورک استیشن ، با بهره مندی از سخت افزار حرفه ای از مادربورد گرفته تا قطعات اصلی مانند پردازنده ، کارت گرافیک و ... به مراتب سریع تر از کیس های معمولی به اجرای برنامه ها می پردازند . این کیس های کامپیوتری دست دوم زمینه کار را برای افراد حرفه ای ، برنامه های سنگین و رندرگیری فراهم می نمایند . این کیس ها مناسب کار انیماتورها ، مدل سازان سه بعدی ، تدوینگران حرفه ای ، تصویربرداران پزشکی می باشند و در تحلیل فایل های تصویری حجیم به شدت کارا هستند . ضمنا این کیس های استوک علاوه بر تعداد قابل توجه ای پورت های USB ، از پورت های خروجی تصاویر حرفه ای مانند DVI و DisplayPort نیز بهره می برند .
فروشگاه اینترنتی استوکالا سالهاست که با ارائه کیس های استوک شرکت های مطرح دنیای فناوری ، مانند HP ، Dell و Lenovo ، نظر مثبت کاربران بسیاری را به خود جلب نموده است .