درایو نوری اکسترنال | دی وی دی رایتر اکسترنال
تولیدکنندگان لپ تاپ های نسل جدید ، در حالی شروع به حذف درایو نوری داخلی کرده اند که هنوز حجم نه چندان کمی از دیتای قدیمی کاربران ، همچنان روی حافظه های نوری CD / DVD ذخیره شده اند . قطع به یقین ، شما نیز جزو کاربرانی هستید که عکس ها ، فیلم ها یا پروژه های قدیمی زیادی را از بیست سال پیش تا به امروز روی حافظه نوری ذخیره کرده اید ؛ به هر حال ممکن است قصد مرور آنها را داشته باشید . اگر جزو آن دسته از کاربرانی باشید که سی دی یا دی وی دی اورجینال بازی یا موسیقی های قدیمی تر را نیز دارید ، قطعا نمی توانید آن اطلاعات را به طریقی جز استفاده از درایو نوری مرور نمایید . به همین دلیل ، صرفا نیاز دارید که لپ تاپ تان بتواند از طریقی اطلاعات CD / DVD را بازخوانی نماید تا خیالتان راحت باشد که می توانید از دیتای این نوع حافظه نیز استفاده نمایید . درایو نوری خارجی ، برای شما ساخته شده است .
درایو نوری اکسترنال چیست ؟
دی وی دی درایو اکسترنال ، درایو نوری است که بسته به نیاز خود می توانید هر زمان که خواستید آن را به لپ تاپ یا کیس خود متصل کنید ؛ پس دیگر نیاز نیست در هنگام خرید لپ تاپ ، به دنبال درایو نوری داخلی باشید و به همین دلیل ، در حین خرید ، می توانید به گزینه های بیشتری دسترسی داشته باشید . خصوصا اگر سبک وزنی ، قابلیت جا به جایی و سرعت اجرایی برایتان از اهمیت زیادی برخوردار باشد ، به راحتی می توانید از بین اولترابوک های نسل جدید ، لپ تاپ مناسب خود را انتخاب نمایید .
لازم است اشاره کنیم که نیازی به نگرانی در رابطه با قابلیت جا به جایی درایو نوری اکسترنال نخواهید داشت . با توجه به اینکه این دستگاه جانبی ، برای استفاده در کنار لپ تاپ ها یا کیس های اولترا اسلیم به کار گرفته می شود ، وزن بالایی نداشته و فضای زیادی را اشغال نمی نماید .
برای اتصال این نوع درایو نوری به لپ تاپ یا کیس کامپیوتر ، از کابلی با خروجی USB استفاده می شود . درایو نوری اکسترنال نیز مانند سایر دستگاه های کامیپوتری ، برای تامین انرژی نیاز به یک منبع انرژی دارد . البته انرژی مصرفی این نوع درایو پایین است . در مدل های جدیدتر که از خروجی USB 3.0 استفاده می شود ، هم عملیات انتقال داده ها و هم تامین انرژی ، از طریق یک کابل انجام می شود ، اما در مدل های قدیمی تر ، باید از یک کابل جداگانه برای تامین انرژی درایو نوری استفاده نمود . بنابراین ، باید درایو نوری اکسترنال را به پریز برق متصل نمایید و از طریق کابل و پورت USB اطلاعات را انتقال دهید .
انوع درایو نوری اکسترنال
درایو نوری اکسترنال نیز همانند درایو نوری داخلی ، انواع مختلفی دارد تا بسته به نیاز خود ، اقدام به خرید نمایید .
1- درایو نوری CD/R / CD-RW : اگر به طور کلی از دی وی دی استفاده نمی نمایید ، می توانید با استفاده از این درایو نوری ، اطلاعات را از / در فضای 700 مگابایتی CD بازخوانی / ذخیره نمایید .
2- DVD+R / DVD+RW : این درایو نوری ، قادر به ذخیره سازی / خواندن اطلاعات در / از DVDهایی با ظرفیت 4.7 گیگابایت است . البته به طور کلی درایو نوری که قادر به کار با DVDها باشد ، قادر به تعامل با CD نیز است .
3- DVD-RAM : اگر با دی وی دی های دو لایه کار کرده باشید ، می دانید که این دی وی دی ها به دلیل بهره مندی از دو لایه برای ذخیره اطلاعات ، ظرفیت بیشتری (8.5 گیگابایت) نیز دارند . DVD-RAM در واقع برای ذخیره سازی اطلاعات بر روی این نوع حافظه نوری استفاده می شود که با روی کار آمدن درایوهای جدید مخصوص DVD ، از گردونه کار تقریبا خارج شدند و امروزه کمتر DVD-RAM را در مغازه ها می یابید .
4- Dual Layer (DL) DVD+R : این نوع درایو نوری ، مناسب برای ذخیره سازی اطلاعات روی DVD های دو لایه و تک لایه است . همچنین ، می توان اطلاعات ذخیره شده روی DVD را نیز به وسیله این نوع درایو بازخوانی کرد .
نکته جالبی که در مورد درایوهای نوری وجود دارد ، این است که دی وی دی رایترهای اکسترنال ، قادر به خواندن اطلاعات از حافظه های نوری هستند . همچنین ، اگر در انتهای نام درایو مورد نظر ، عبارت RW دیدید ، به معنای آن است که اگر از CD/DVD با قابلیت بازنویسی استفاده نمایید ، می توانید از این درایو نوری برای این کار استفاده نمایید .
بنابراین ، اگر قصد دارید که نسخه پشتیبان از اطلاعات خود را در این حافظه های قدیمی ذخیره نمایید ، می توانید از طریق دی وی دی رایتر اکسترنال این کار را انجام دهید . همچنین ، می توانید اطلاعاتی را که نیاز دارید ، به جای حافظه نوری ، در حافظه اصلی سیستم کامپیوتری خود ذخیره نمایید تا به صورت همیشگی ، به آنها دسترسی داشته باشید .
تفاوت درایو نوری داخلی و خارجی
درایو نوری داخلی و خارجی ، از نظر ساختار درونی کاملا شبیه به هم هستند . هر دو نوع درایو نوری ، دارای Tray ، هد اپتیک و برد اصلی هستند تا فرایند خواندن / نوشتن اطلاعات روی این حافظه ها با موفقیت انجام شود . بزرگ ترین تفاوت درایو نوری اینترنال و اکسترنال ، در قابلیت حمل و سرعت تعامل با کامپیوتر است . شما قادر خواهید بود درایو نوری اکسترنال را به هر جایی ببرید و به هر کیس کامپیوتر یا لپ تاپی متصل کنید ، حتی اگر آن کامپیوتر دارای درایو نوری داخلی باشد . درایو نوری داخلی ، ثابت است و حتی در صورت جدا شدن از مادربرد ، قابلیت استفاده جداگانه را ندارد .
برای اتصال درایو نوری به مادربرد ، از کابل و پورت SATA استفاده می شود و برای اتصال درایو نوری اکسترنال به سیستم کامپیوتری از پورت USB استفاده می شود . بنابراین سرعت تعامل درایو نوری داخلی با سیستم کامپیوتری ، بالاتر از درایو نوری اکسترنال است ؛ اما این به معنای اختلاف سرعت چشمگیر نیست و سرعت تعامل آنها قابل قبول محسوب می شود .