فیلتر




انواع هارد اینترنال کامپیوتر : هارد دیسک HDD و حافظه SSD

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448
هارد دیسک اینترنال Seagate SkyHawk AI ظرفیت 12 ترابایت
بررسی و خرید هارد اینتزنال کامپیوتر Seagate SkyHawk AI ST12000VE001 - ظرفیت 12 ترابایت - هد 3.5 اینچ - رابط SATA 3.0 - حافظه کش 256MB - سرعت چرخش 7200 دور بر دقیقه
هارد استوک لپ تاپ SSD 128GB Sata
هارد استوک لپ تاپ SSD 128GB Sata
ــــــ به زودی ــــــ
بررسی و خرید هارد SSD 128GB - ظرفیت 128 گیگابایت - انواع برندهای SAN DISK / Samsung / Intel   Liteon / Transcend
هارد دیسک اینترنال Hitachi HUA722020ALA330  2TB
هارد دیسک اینترنال Hitachi HUA722020ALA330 2TB
ــــــ به زودی ــــــ
بررسی و خرید هارد دیسک اینترنال Hitachi HUA722020ALA330 2TB - ظرفیت 2 ترابایت - سایز هد 3.5 اینچ
هارد دیسک 1 ترابایت Western Digital BLACK
هارد دیسک 1 ترابایت Western Digital BLACK
ــــــ به زودی ــــــ
Western Digital Black - Internal Hard Drive - 1TB 7200RPM 100% سالم و تست شده / یک هفته مهلت تست / 64MB Buffer
هارد استوک Intel SSD Pro 2500 240GB
هارد استوک Intel SSD Pro 2500 240GB
ــــــ ناموجود ــــــ
بررسی و خرید هارد استوک Intel SSD Pro 2500 - ظرفیت 240GB - سایز 2.5 اینچ - SATA 3.0 - مناسب جهت استفاده در انواع کیس و لپ تاپ
هارد استوک Samsung SSD 840 Pro 256GB
هارد استوک Samsung SSD 840 Pro 256GB
ــــــ ناموجود ــــــ
بررسی و خرید هارد استوک Samsung SSD 840 Pro - ظرفیت 256GB - سایز 2.5 اینچ - رابط SATA 3.0 - مناسب انواع لپ تاپ و کیس کامپیوتری
هارد اکسترنال وایرلس Asus Travelair N WHD-A2 1TB
هارد اکسترنال 1 ترابایت بیسیم ایسوس مدل TravelairN
هارد دیسک 250 گیگابایت (برند مختلف)
هارد دیسک 250 گیگابایت (برند مختلف)
ــــــ ناموجود ــــــ
100% سالم و تست شده / برند مختلف
هارد دیسک 1 ترابایت Toshiba گارانتی یکساله شرکتی
Sata 6 / 1.0 TB / 5400 rpm یکسال گارانتی معتبر

وقتی صحبت از ارتقاء سخت افزاری کیس های کامپیوتری می شود ، اولین موردی که به ذهن هر کاربری می رسد ، ارتقاء ظرفیت و یا تغییر نوع حافظه اصلی است ؛ حتی با وجود استفاده روزافزون کاربران از حافظه های اکسترنال و ابری ، از اهمیت ارتقاء حافظه اینترنال کامپیوتر کاسته نشده است . از عوامل موثر بر انتخاب هارد کامپیوتری مناسب می توان به نوع کاربری ، فضای کیس و رابط های مادربورد اشاره کرد .
شاید برای کاربران این سوال پیش بیاید که با وجود سرویس های جدید ذخیره سازی اطلاعات در دنیای فناوری چه لزومی به ارتقاء حافظه داخلی کامپیوتر وجود دارد ؟ ارتقاء حافظه داخلی ، علاوه بر اینکه فضای بیشتری را برای ذخیره سازی در اختیار کاربران قرار می دهد ، منجر به ارتقاء سرعت دسترسی کاربران و برنامه ها به اطلاعات نیز می گردد ؛ البته این نکته را نیز نباید از یاد برد که دسترسی به حافظه های نسل جدید ابری دارای آبونمان ماهانه است ، اما در رابطه با هارد دیسک اینترنال کامپیوتر نیازی به چنین هزینه ای نیست . همانند حافظه های اکسترنال ، هاردهای اینترنال نیز به دو گروه HDD و SSD تقسیم بندی می شوند . در ادامه به معرفی اجمالی این دو نوع حافظه کامپیوتری اینترنال می پردازیم .

  
هارد دیسک اینترنال HDD

  

هارد دیسک HDD ، از یاران دیرباز کیس های کامپیوتری است . این نوع حافظه کامپیوتری ، از ترکیب روش های مکانیکی و الکترونیکی در روال درج / حذف / تغییر اطلاعات استفاده می کند . اطلاعات کاربر روی دیسک هایی به نام پلاتر ذخیره می شوند . روال های مرتبط با دیتا که پیشتر نیز اشاره شد ، توسط بخشی به نام هِد صورت می گیرد . همچنین این مجموعه ایزوله ، از سایز نسبتا بزرگی نیز برخوردار است .
شاید از نقاط ضعف هارددیسک ها بتوان به سرعت پایین ، سایز بزرگ و مقاوت کم در برابر ضربه و ... اشاره کرد ؛ اما اگر هنوز به دنبال حافظه پرظرفیت برای مصارف عمومی و خانگی هستید ، استفاده از هارد دیسک کامپیوتر قطعا گزینه مناسبی خواهد بود .

 
حافظه پرسرعت SSD

 
با پیشرفت فناوری و نیاز روز افزون به سرعت بالاتر انتقال اطلاعات ، موارد استفاده از هارد دیسک HDD صرفا به سیستم های خانگی و اداری محدود شده و حافظه های پرسرعت SSD جایگزین آنها شدند . خصوصا در زمینه مشاغل تخصصی از جمله برنامه نویسی ، طراحی سه بعدی ، یادگیری ماشین و مانند این موارد ، استفاده از حافظه های کامپیوتری SSD موجب تغییر شرایط به نفع کاربران خواهد شد . جالب است بدانید بر خلاف هارد دیسک HDD ، درون حافظه SSD هیچ قطعه متحرکی وجود ندارد .
SSDها در انواع مختلف برای زمینه های کاربری گسترده طراحی شده اند . این حافظه های کامپیوتری پرسرعت در سه دسته پرکاربرد 2.5 اینچی ، M.SATA ، و M.2 دسته بندی می شوند ، البته انواع دیگری همچون U.2 و SATA Express نیز وجود دارند که کمتر متداول هستند . در میان انواع حافظه های SSD نیز نوع M.2 NVMe از بیشترین سرعت پردازشی برخوردار است ؛ زیرا مبتنی بر ساختار پرسرعت حافظه های رم عمل می کند . همان طور که می دانید ، رم ها به دلیل داشتن بیشترین سرعت در دسترسی به دیتا ، نسبت به هارد دیسک HDD از قیمت بالاتری برخوردارند . از این رو M.2 NVMe ها ، با سرعتی هفت برابر SATA SSD ها قادر به ایجاد دسترسی به دیتا هستند .
حافظه های پرسرعت SSD در دو ساختار ارائه می گردند ؛ کارت SSD و ماژول SSD . کارت SSD از طریق پورت PCIe به مادربورد متصل شده و با توجه به فناوری اتصال جدیدتر ، بیشترین سرعت دسترسی به اطلاعات را فراهم می گرداند .
نقاط قوت حافظه های پرسرعت SSD در واقع جبران نقاط ضعف هارد دیسک HDD است . سرعت بالاتر ، سایز کوچک تر ، عمر طولانی تر و مقاومت در برابر عوامل فیزیکی همانند ضربه از جمله مواردی است که حرفه ای ها ترجیح می دهند از چنین حافظه ای جهت ذخیره سازی اطلاعات استفاده نمایند .

 
سایز حافظه های کامپیوتری

 
امروزه حافظه های کامپیوتری در سایزهای مختلف برای موارد استفاده متفاوت ارائه می گردند . سایز متداول هارد دیسک های HDD برای کیس های کامپیوتری ، بسته به فضای داخل کیس ، 3.5 اینچی است . جالب است بدانید که متداول ترین سایز حافظه پرسرعت SSD که در کیس ها به کار می رود ، 2.5 اینچی است . به همین دلیل ، این SSDها به راحتی قابل جایگزینی به جای HDDها هستند . فقط کافیست آنها را در جایگاه مخصوص حافظه قرار داده و کابل پاور و دیتای آن را به رابط روی مادربورد متصل نمایید .

 

رابط های حافظه های کامپیوتری

 
حافظه ها از طریق دو نوع رابط قابلیت اتصال به مادربورد را دارند ؛ SATA ، PCI Express . رابط اتصال SATA ، روش قدیمی تری برای نصب هر دو نوع حافظه های SSD و HDD است . بنابراین در کیس های کامپیوتری که از مادربوردهای قدیمی تر استفاده می کنند نیز می توان از این نوع حافظه پرسرعت استفاده نمود .
نوع دیگر رابط PCIe نام دارد . همان طور که بالاتر اشاره شد ، رابط SATA سرعت بسیار بالایی را برای انتقال بین حافظه و مادربورد ایجاد نمی کند ، اما رابط های PCIe صرفا برای ایجاد ارتباط موثر بین حافظه و کامپیوتر ساخته شده تا انتقال اطلاعات با سرعت بسیار بیشتر ( حداکثر 4 گیگابایت در ثانیه ) انجام پذیرد .

  
ارزش مادی و سازندگان برتر

  
شرکت های تولیدکننده قطعات سخت افزاری مختلفی ، به تولید هارد دیسک و SSD می پردازند ، اما شاید مطرح ترین شرکت هایی که در این زمینه نامشان را شنیده باشید ، مربوط به کمپانی های خوشنام هیتاچی ، وسترن دیجیتال ، توشیبا و سی گیت باشند . اینکه میان هارددیسک و حافظه پرسرعت SSD ، کدام حافظه کامپیوتری مناسب استفاده شماست ، علاوه بر نوع کارکرد که بالاتر نیز به آن اشاره شد ، هزینه خرید نیز موثر است . اگر صرفا به دنبال ذخیره سازی اطلاعات هستید و تاخیر کوتاه مدت در دستیابی به اطلاعات ، موجب تاثیر منفی بر نتیجه کارتان نگردد ، هارد دیسک های HDD یاوران توانایی خواهند بود ؛ اما اگر بخشی از سرعت پردازش کارهای شما تحت تاثیر سرعت دستیابی به دیتا باشد ، SSD نقشی اساسی ایفا خواهد کرد .